Gespreksgroepen

1. Gespreksgroep voor senioren (65+)

Op de laatste dinsdag van de maand is de gespreksgroep voor senioren. Met elkaar gaan we in gesprek over de betekenis van Jezus. Dat begint bij ieder persoonlijk en wordt verdiept door hoe Jezus in kerk en theologie ter sprake komt. Het aardige van deze gespreksgroep is dat we iedere keer met een gezamenlijke lunch beginnen. Soep van de dominee, elke keer anders en met een begeleidend verhaal. Aanvang: 12.30 uur in Ons Gebouw, Winschoten. Kosten € 5,- p.p.
Nieuwe deelnemers of gewoon nieuwsgierigen zijn van harte welkom!

2.  Leerhuis Filosofie

Op de laatste woensdag van de maand hebben we Leerhuis Filosofie met als thema: ‘Een zekere twijfel’.
Dit jaar (2018) schreef Onno Zijlstra een geschiedenis van de westerse filosofie met de titel ‘Een zekere twijfel’, die al een prachtige woordspeling bevat. Geïnspireerd door de vier grote vragen van Immanuel Kant wandelt hij door de geschiedenis van de wijsbegeerte. Telkens kiest hij zijn vertrekpunt bij de klassieke filosofen, zoals Socrates, Plato en Aristoteles en komt uit bij hedendaagse denkers.

Bij iedere grote vraag onderneemt hij een dergelijke exercitie, dus als lezers hoeven we niet te wachten tot aan het eind van het boek voordat onze eigen werkelijkheid aan bod komt. Komend seizoen kunt u dus in dit leerhuis met elkaar filosoferen over: 

  • Wat ik weten?
  • Wat moet ik doen?
  • Wat mag ik hopen?
  • Wat is de mens?

Voldoende om samen zinvol en hoopvol bezig te zijn. Welkom!


Contactpersoon

ds. Bert L. van der Woude
Gespreksleider
email
0597-422112

Wilt u zich aanmelden voor een gespreksgroep dan kunt u mailen of bellen, en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.