Collecterooster 2022

6 maart
Veertigdagentijd -1e zondag RWANDA – met zusters werken aan gezond eten

13 maart
Veertigdagentijd – 2e zondag – Binnenlands diaconaat – kerk zijn doe je met elkaar.

20 maart
Veertigdagentijd -3e zondag – Werelddiaconaat – Indonesië – een betere toekomst voor straatkinderen

27 maart
Veertigdagentijd – 4e zondag – Missionair werk – jong en oud thuis in de kliederkerk

3 april
Veertigdagentijd – 5e zondag – Werelddiaconaat Moldavië – kinderen en ouderen worden gezien

10 april
Veertigdagentijd / palmpasen – 6e zondag – Jong Protestant – Paas Challenge – inleven in het paasverhaal

17 april
Pasen ( einde veertigdagentijd) – Werelddiaconaat – Libanon – kansen voor jongeren in achterstandswijken

24 april

Kledingbank Maxima Winschoten

Voedselbank Oldambt

HIP Helpt – Streekdiaconie

5 juni
Streekdienst

12 juni

19 juni
ISF www.isf-oldambt.nl

26 juni
Wereldvluchtelingendag – Binnenlands diaconaat – hulp en perspectief voor mensen zonder papieren

Info m.b.t. collecte Ziekenpastoraat

Ziekenhuispredikanten in het UMCG hebben een zeer belangrijke taak in de zorg voor mensen die voor korte of langere tijd in het ziekenhuis zijn opgenomen. Samen met het UMCG probeert de Werkgroep (Ziekenpastoraat PKN Groningen-Drenthe) deze zorg te verlenen. Het gaat veelal om patiënten die ernstig ziek zijn en daardoor te maken hebben met levens- en geloofsvragen. Ze zijn vaak ver van huis, ver van familie en vrienden en op afstand van de vertrouwde omgeving. Patiënten in het UMCG komen niet alleen uit Noord-Nederland maar ook van ver daarbuiten. De afstand tussen de eigen woonomgeving en het ziekenhuis is vaak de oorzaak dat de eigen predikant niet of weinig kan komen.

De geestelijke zorg neemt toe doordat een groeiende groep patiënten geen kerkelijke achtergrond (meer) heeft, maar in het ziekenhuis geconfronteerd wordt met geloofs-en levensvragen. Ook deze groep vraagt de zorg van de ziekenhuispredikanten.

De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om een predikant te kunnen aantrekken.

Info m.b.t. Medicijnfonds Roemenië

De opbrengst van de collecte voor het medicijnfonds wordt gebruikt voor de ouderen in het dorp die de medicijnen niet zelf kunnen betalen. De dominee weet wie er in aanmerking komt om gebruik van te maken van het medicijnfonds. Wel moeten ze eerst zelf de medicijnen betalen daarna kunnen ze het bewijs van betaling inleveren bij de dominee en dan wordt het vergoed. Dit is zo geregeld omdat men wil voorkomen dat men geld aan andere ( bijvoorbeeld drank) dingen gaat uitgeven.

Opsomming doelen:

ISF