Wijnproeverij in de Marktpleinkerk

nov 15 19:30

Locatie - Marktpleinkerk, Winschoten

Wat is het leven zonder wijn?

“Mijn medebroeder pater Meinrad heeft eens in een preek gevraagd wat voor een andere ‘smaak van Jezus’ wij zouden hebben wanneer Jezus had gezegd: ‘Ik ben kamillethee, die de maag ontziet.’ Dan zouden we Jezus associëren met ascese, dwangmatig bezig zijn met jezelf en je eigen gezondheid, kleinzerigheid en behoedzaamheid. Maar Jezus brengt zijn persoon in verband met de wijnstok en de wijn. Hij wil voor mensen een bron van extase, zoetheid en goede smaak zijn. Jezus wil ons vooral de smaak van liefde en blijdschap geven en niet de flauwe smaak van juistheid en correctheid.”

Aldus Anselm Grün in zijn boek “Aandachtig leven”. Een klein voorbeeld van hoe belangrijk wijn is in de boodschap van de Bijbel.

Na een korte inleiding, die voortborduurt op het bovenstaande gaan we samen proeven. Dit keer ligt de nadruk op het werk in de wijngaard, het ‘maken’ van wijn en hoe je kwaliteitswijn kunt herkennen en waarderen. Er staan vier witte, vier rode en een zoete dessertwijn op het programma. Zo’n avond wijnproeven is leerzaam en gezellig en kan leiden tot mooie gesprekken. Welkom dus en neem vooral iemand mee. Je kunt een avond als deze ook cadeau doen!

Datum:vrijdag 15 november 2019
Tijd:19.30 uur