Sacrale dans

Docent - Ulrike Neumann

Locatie - Winschoten

sacrale dans marktpleinkerk

Sacrale dans is een gebed of een meditatie in beweging. Met eenvoudige passen en gebaren bewegen lichaam, geest, hart en ziel met elkaar, gedragen door verschillende muziek zoals klassiek, modern en folklore.

ulrike neumann
Ulrike Neumann

Tijdens het dansen ervaar je momenten van een geheel zijn, helemaal nu aanwezig. Een cursiste schreef: “De verinnerlijkte dans verbindt ons met onszelf, roept bewogenheid op, tederheid, kwetsbaarheid, virtualiteit en vreugde. Brengt ons in balans.“ Het dansen in een kring laat je deel uitmaken van een dragend geheel. Sacrale dans wil ruimte zijn voor verbinding met jezelf, de anderen en met het hogere: de bron, de stilte, het geheim, het goddelijke.

Geloof in beweging

In Winschoten dansen we nu al twee jaar of in “Irene“ of, als de temperatuur het toelaat, in de “Marktpleinkerk“. Daarnaast is er een ochtendgroep aan het groeien, twee keer in de maand om en om in de “Ontmoeting“ te Scheemda en in “Irene“ te Winschoten.

De meestal rustige dansen zijn niet zo moeilijk om te leren, danservaring is niet nodig, wel wordt aangeraden om gemakkelijke kleding mee te nemen. Iedereen vanaf 9 t/m 99 jaar is hartelijk welkom om een proefles mee te doen. Kom gewoon langs of neem contact op met Ulrike Neumann. Zij is danstherapeute en heeft de opleiding tot docente sacred dance bij de Stichting Opleiding Sacred Dance Nederland te Zeist gevolgd.

Locatie: Marktpleinkerk of Irene, Winschoten
Kosten: € 10,- p.p. per avond of € 90,- voor de hele cursus