Reis naar Moskou en Sint Petersburg uitgesteld

okt 16 08:00 23:30

Reis naar Moskou en Sint Petersburg

(Deze reis wordt wegens de coronacrisis uitgesteld naar vrijdag 15 – Zaterdag 23 oktober 2021

De Hermitage in Sint-Petersburg is een begrip. In dit museum is het beroemde schilderij ‘De terugkeer van de verloren zoon’ van Rembrandt te zien. Natuurlijk biedt deze stad nog veel meer. Toen tsaar Peter de Grote Sint-Petersburg in 1703 stichtte was hij beïnvloed door de Nederlandse steden. Zo liet hij er meer dan veertig grachten aanleggen om de drassige grond droog te leggen. Ook de architectuur van veel huizen uit die tijd lijkt verrassend veel op die van de Amsterdamse grachtenpanden. Niet alleen Peter de Grote, ook Nederlandse immigranten (van veelal gereformeerde huize) begonnen vanaf het midden van de 18e eeuw hun stempel op de stad te drukken. De interessante en roerige Russische geschiedenis staat garant voor een onvergetelijke reis. We treden in de voetsporen van de Tsaren, maar ook van Russische schrijvers als Dostojewski, Tolstoj en Toergenjev.

Vanuit Sint-Petersburg gaat de reis verder per trein naar Moskou, het politieke en economische centrum van Rusland. Daar bevindt zich de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld, de Christus Verlosserkathedraal. De buitenkant met gouden koepels is minstens zo mooi als de binnenkant. Verder staat een bezoek aan het Kremlin met de kroningskathedraal Maria Hemelvaart op het programma. De pracht en praal binnen de muren, waar nog altijd de regering van Rusland zetelt, is indrukwekkend. Het hart van Moskou wordt natuurlijk gevormd door het Rode Plein, met de tombe van Lenin, het GUM-warenhuis, de Basiliuskerk en aan de rand van het plein de bekende torens van de kathedraal, die trots boven de muren van het almachtige Kremlin uitsteken. Tijdens de citytour ontbreekt het Rode Plein dan ook niet!

Data: vrijdag 16 t/m vrijdag 23 oktober 2020
Informatieavond: woensdag 5 februari 2020 om 19.30 uur in Ons Gebouw, Winschoten
Meer informatie: ds. Bert L. van der Woude
De reis naar Rusland is boekbaar via de volgende link: