Lutherreis

nov 12

Locatie - Duitsland

Reizen in het spoor van Luther in 2018

In het Lutherjaar was de belangstelling groot voor de plaatsen, die een rol hebben gespeeld in het leven van de Reformator uit Wittenberg.
Nu, in 2018 is dat niet voorbij. Integendeel. Alles wat onze oosterburen de afgelopen tien jaar gedaan hebben om Luther onder de aandacht te brengen maakt ook in de toekomst een bezoek meer dan de moeite waard. Grote restauraties, zoals die van de Slotkerk en het Zwarte Klooster in Wittenberg stellen reizigers in staat om op een mooie en toegankelijke manier deel te worden van het verleden en het door te vertalen naar nu.

Ds. Van der Woude gaat ook dit jaar weer graag met u op pad in het spoor van Luther. Eén reis (in november) gaat langs dezelfde steden als vorig jaar. De hotels waar we nu te gast zijn, liggen echter een stuk mooier. Ze maken het mogelijk om ook ‘s avonds de schoonheid van steden als Erfurt en Leipzig te genieten en wellicht een concert bij te wonen.

Voor de zomer (de reis van juli) gaat de tocht in de voetstappen van Luther in een andere richting. Via Keulen en Mainz (de stad van Johannes Gutenberg, die aan de wieg stond van de boekdrukkunst) gaan we naar Heidelberg en Worms (de plaats waar Luther voor keizer Karel V de beroemde woorden sprak: ‘Hier sta ik, ik kan niet anders”).

Twee prachtige reizen, waar leren en genieten hand in hand gaan.

 

Data reis 1:

Maandag  2 t/m zaterdag 7 juli 2018

o.a. Keulen, Mainz, Heidelberg, Worms

Data reis 2:

Maandag 12 t/m zaterdag 17 november 2018

o.a. Erfurt, Eisleben, Leipzig, Wittenberg

Info: Ds. Bert L. van der Woude of op de site van DrieTour
Aanmelding: Via DrieTour