Lezing over Eugen Drewermann

Locatie - Lutherse kerk, Winschoten

Het geheim van Jezus van Nazareth

Lezing over het werk van Eugen Drewermann door ds. Bert L. van der Woude

Eén van de belangrijkste theologen in Europa is Eugen Drewermann. In Duitsland trekt hij nog steeds volle zalen en is een graag geziene gast op vele ‘Kirchentage’. Zijn inzet voor de vrede en het milieu heeft ertoe geleid dat hij diverse prijzen ontving zoals de Hermann Hesse en Erich Fromm prijs. Op 3 oktober 2019 zal hij in zijn woonplaats Paderborn opnieuw een prijs ontvangen.

Van zijn boeken zijn er inmiddels zo’n dertig in het Nederlands vertaald en ieder jaar bezoekt hij ons land om er een lezing te houden. Als voorzitter van de Studiekring Drewermann Nederland ontmoet ik hem jaarlijks en heb meerdere malen met hem gesproken over de toekomst van zijn werk. Zijn er jongeren die dit oppakken en hoe geven we zijn inzichten door aan een nieuwe generatie?

Drewermann is verschillende malen uitgenodigd op middelbare scholen en zijn gesprek met leerlingen heeft geleid tot een overzichtelijk boekje dat binnenkort in Nederlandse vertaling beschikbaar is (ik werk er hard aan).

Over dit boek dat geheel gewijd is aan Jezus van Nazareth houd ik een lezing die het werk van deze bijzondere man, die in 2020 tachtig jaar hoopt te worden, voor het voetlicht te brengt.

Datum:zondag 10 november
Tijd:15.30 uur
Locatie: Lutherse kerk, Winschoten
Kosten:€ 5,- (inclusief koffie/thee en een glas wijn of fris)