Lezing over het commentaar op het Johannesevangelie van Eugen Drewermann

jan 29 15:30

Locatie - Lutherse kerk, Winschoten

Beelden van een nieuwe wereld

Lezing over het commentaar van Eugen Drewermann op het Johannesevangelie door ds. Bert L. van der Woude

Eén van de belangrijkste theologen in Europa is Eugen Drewermann. In Duitsland trekt hij nog steeds volle zalen en is een graag geziene gast op vele ‘Kirchentage’. Zijn inzet voor de vrede en het milieu heeft ertoe geleid dat hij diverse prijzen ontving zoals de Hermann Hesse en Erich Fromm prijs. Op 3 oktober 2019 heeft hij in zijn woonplaats Paderborn opnieuw een prijs ontvangen voor zijn inzet voor een betere samenleving

Van zijn boeken zijn er inmiddels zo’n dertig in het Nederlands vertaald en ieder jaar bezoekt hij ons land om er een lezing te houden. Als voorzitter van de Studiekring Drewermann Nederland ontmoet ik hem jaarlijks en heb meerdere malen met hem gesproken over de toekomst van zijn werk. Zijn er jongeren die dit oppakken en hoe geven we zijn inzichten door aan een nieuwe generatie?

Drewermann is verschillende malen uitgenodigd op middelbare scholen en zijn gesprek met leerlingen heeft geleid tot een overzichtelijk boekje dat nu Nederlandse vertaling beschikbaar is:

Het geheim van Jezus van Nazareth. Deel 2, ‘God waar bent U?’ verschijnt dit jaar in mei.

Drewermann schrijft ook uitgebreide commentaren op de verschillende Evangeliën. Zijn commentaar op Marcus is in vertaling verschenen. Aan de vertaling van het commentaar op het Johannesevangelie wordt hard gewerkt.
Ds. Bert L. zal u daar een inleiding van geven.

Datum: zondag 29 januari 2023
Tijd: 15.30 uur
Locatie:  Ons Gebouw, Winschoten
Kosten: € 5,- (inclusief koffie/thee en een glas wijn of fris)