Lezing Frits de Lange

mrt 17 15:30

Locatie - Marktpleinkerk, Winschoten

Heilige Onrust

Het laatste boek van Frits de Lange, Heilige onrust, een pelgrimage naar het hart van religie, heeft heel wat stof doen opwaaien. Het is een verfrissende kijk op geloven vandaag met als thema “Pelgrimage”, dat je kunt omschrijven als ‘geloven met je voeten’ of ‘geloven met je lichaam’. De Lange gaat in zijn studeerkamer (hij is zelf niet zo’n loper bekent hij) op reis met verschillende mensen, die de tocht ondernomen hebben naar Santiago de Compostella of andere bestemmingen en probeert aan de hand van hun reisverslagen te ontdekken wat dit ‘geloven met het lichaam‘ met hen doet. Daarbij grijpt hij terug op eerdere getuigenissen van bijvoorbeeld de kerkvader Augustinus (354-430). Ook hij wordt een reisgenoot, die de onrust uit de titel van de Lange’s boek verstaat als het verlangen naar een ander, een beter leven. Tijdens zijn lezing neemt Frits de Lange zijn publiek mee op deze pelgrimstocht.

Prof. Dr. Frits de Lange is hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Groningen.

Datum:Zondag 17 maart 2019
Tijd:15:30 uur
Locatie:

Marktpleinkerk

Entree:€ 5,- (inclusief koffie/thee)