Labyrint lopen in de Marktpleinkerk

nov 17 15:30 18:00

Locatie - Marktpleinkerk, Winschoten

Dit seizoen wordt er tweemaal de gelegenheid geboden om door het labyrint lopen dat gelegd wordt in Marktpleinkerk te Winschoten. De leiding is in handen van Maroesja Veken.

Het labyrint, niet te verwarren met een doolhof, is een spiraalachtige vorm die naar binnen voert naar het middelpunt. De vorm is al duizenden jaren oud. Hij is in veel oude culturen aangetroffen op diverse continenten en werd veelal gebruikt bij belangrijke momenten in het jaar of in iemands leven of ontwikkeling. In de Middeleeuwen lag het in veel kerken en kathedralen in West-Europa.

Het gaan van een labyrint kan heel intens beleefd worden. Het kan ervaren worden als ons eigen levenspad, als sterven en opnieuw geboren worden of als het vinden van de eigen kern en de verbinding met het Hogere.

We lopen dit labyrint als een ritueel: na de introductie over de vorm gaan we de stilte in middels een geleide meditatie en we lopen het in stilte. Daarna is er de mogelijkheid tot delen en eten we soep en brood.

Maximum aantal deelnemers: 20

Data:17 november 2019