Kerstconcert Winschoter Kamerkoor in Magnuskerk Bellingwolde

dec 15 16:00

Locatie - Magnuskerk, Bellingwolde

In Regio

Opnieuw brengt het koor een zeer afwisselend programma met prachtige liederen rondom het kerstfeest. Ingetogen Maria liederen en feestelijke kerstliederen wisselen elkaar af. De luisteraar maakt een reis door de geschiedenis van de muziek, van de 16de eeuwse componisten Tomás Luis de Victoria en Hans Leo Hassler, langs onder andere Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, César Franck en Herman Strategier naar John Rutter en John Tavener. Bekende kerstliederen als “Away in a manger”, “Personent Hodie” en “He shall feed his flock like a shepherd” uit de Messiah worden afgewisseld door minder bekende stukken als “De Vier Maria Antiphonen” van Herman Strategier. Organist Wim Westerman zal het koor begeleiden en eveneens intermezzo’s op het recent gerestaureerde Snitger-Feijtag orgel verzorgen.

U bent van harte welkom op zondag 15 december om 16:00 uur. In de pauze wordt er, zoals gebruikelijk, koffie en thee geserveerd.