Hoe zullen we leven?

feb 13 19:30 21:30

Locatie - Evangelisch-Lutherse kerk, Nieuwe Pekela

Samuel Wells, theoloog en priester in de Church of England, schreef een boek over actuele thema’s in het licht van een christelijke visie. Hij doet dat op een beschouwende en pastorale manier en lardeert zijn verhaal met persoonlijke ervaringen. Onderverdeeld in drie rubrieken gaat hij in op onderwerpen als moslimextremisme, migratie, sociale media, LHBT-identiteit, obesitas, dementie en hulp bij zelfdoding. Op vier avonden in het voorjaar, één keer per maand, kunt u over een thema uit het boek van gedachten wisselen.

Op de eerste avond verdiepen we ons in wat Wells schrijft over roeping. Hij gaat daarbij uit van een cruciale periode in zijn eigen leven. Aan de hand van wat Matteüs in het tweede hoofdstuk van zijn evangelie vertelt over de plaats waar Jezus geboren werd, zijn verblijf in Egypte en zijn tijd in Nazareth laat hij zien hoe wij onze plaats in het leven kunnen bepalen. Wells ziet de kerk als een gemeenschap waar idealiter oog is voor wat ons bedreigt, waar we toevlucht vinden en waar we voor onze bestemming toegerust worden.

Op welk onderwerp we de volgende avonden ingaan kunnen we in gezamenlijk overleg vaststellen. Het boek van Samuel Wells is getiteld “Hoe zullen we leven? – Christelijke kijk op actuele thema’s”, Utrecht 2018, ISBN paperback 978 90 239 5224 4, € 21,99, ISBN e-book 978 90 239 5225 1, €12,99.

Data:13 februari 2020, volgende data in overleg
Tijd:19.30 – 21.30 uur