Excursie Hintsorgel Midwolda

Organisatie - Elly Smits

Locatie - Dorpskerk, Hoofdweg 168, Midwolda

hintsorgel midwolda

De monumentale kerk van Midwolda werd in 1738 gebouwd en vervangt een zeer imposante romaanse kerk met vier torens. Als een herinnering aan de vier torens van de oude kerk, staan er nu vier pinakels op het brede zadeldak van de kerk.

In de kerk bevindt zich het grootste historische dorpsorgel van Nederland. Het orgel is in 1772 gebouwd door de beroemde orgelmaker Albertus Anthoni Hinsz. Het orgel heeft 33 registers verdeeld over 2 klavieren en pedaal. Het is volledig authentiek en heeft nog altijd een enorme uitstraling en komen mensen vanuit de hele wereld speciaal naar Midwolda om dit orgel te horen of te bespelen.

Tijdens deze excursie laat organist Ludolf Heikens horen welke muzikale mogelijkheden dit orgel heeft. Hij vertelt over de geschiedenis van het kerkgebouw en het orgel. Ludolf Heikens is werkzaam bij het Organeum in Weener (D) en verzorgt orgelexcursies in de hele Eems-Dollard regio.

Boswandeling

De excursie zou gecombineerd kunnen worden met een korte wandeling in het Midwolder bos. Als hier genoeg belangstelling is zou een wandeling voorafgaand aan de excursie georganiseerd kunnen worden. Graag vooraf aanmelden: smitselly@ziggo.nl

Datum: zondag 9 april 2017
Tijd: 16.00 uur