Dienst: 8e zondag na Epifanie

feb 26 09:30

Voorganger - Ds. Bert van der Woude

Locatie - Marktpleinkerk

De liturgie van deze dienst vindt u hier. Kort voor aanvang van de dienst vindt u in de liturgie de link naar de uitzending.
De dienst kunt u hier live of achteraf bekijken of beluisteren via Kerkomroep.

Klik hier om het collecterooster van de diaconie te bekijken.

8e Zondag na Epifanie

Genesis 2: 15-3:9  en Matteüs 4: 1-11

In de lusthof van Genesis duikt al snel de slang op als de grote verleider die de mens zijn en haar onschuld doet verliezen. Toch lijkt me deze “misstap” van de mens onontkoombaar wil zij/hij groeien naar volwassenheid en is in die zin ook positief te duiden. Pas als we weet hebben van goed en kwaad kunnen we ook echt kiezen.

De tragedie is dat mensen vaak de verkeerde keuzes maken. Het verhaal over de verzoekingen van Jezus naar Matteüs vertelt ons van een mens die wel de goede keuzes maakte in zijn leven. Het leven in al haar facetten – de economie, de godsdienst, de politiek – komt hierin voorbij en Jezus houdt zich bij elke verzoeking vast aan een woord uit de Schrift. Maar hoe lees je de Schrift? Want ook de Satan is bijbelvast, zo blijkt!