Dienst: 7e zondag na Epifanie

feb 19 09:30

Voorganger - Ds. Bert van der Woude

Locatie - Marktpleinkerk

De liturgie van deze dienst vindt u hier. Kort voor aanvang van de dienst vindt u in de liturgie de link naar de uitzending.
De dienst kunt u hier live of achteraf bekijken of beluisteren via Kerkomroep.

Klik hier om het collecterooster van de diaconie te bekijken.

7e Zondag na Epifanie

De uitspraken van Jezus over kwaad niet met kwaad te vergelden en je vijand lief te hebben, behoren tot de meest bekende en worden het minst door christenen nagevolgd…. Maar ze blijven ons prikkelen omdat ze volgens mij, ook als je ze maar een beetje probeert in praktijk te brengen, het bekende stramien van actie en reactie doorbreken. Als we eens op een andere manier reageren op wat kwaad is, ontstaat er wellicht iets nieuws.

In Exodus wordt een voorschrift over het geven van een mantel, als borg voor schulden, genoemd waar Jezus naar verwijst. Jezus stelt voor zelfs je onderkleed weg te geven om zo de schuldeiser op andere gedachten te brengen.