Dienst: 1e zondag van de advent

nov 27 09:30

Voorganger - Ds Bert van der Woude

Locatie - Marktpleinkerk

De liturgie van deze dienst vindt u hier. Kort voor aanvang van de dienst vindt u in de liturgie de link naar de uitzending.
De dienst kunt u hier live of achteraf bekijken of beluisteren via Kerkomroep.

Klik hier om het collecterooster van de diaconie te bekijken.

1e zondag van de advent

Vaak volgen we tijdens de advent een project van ‘Kind op zondag’. Wij zijn blij dat het nog steeds mogelijk is om kindernevendienst te houden al weten we dat er maar een paar kinderen meedoen. Wat de leiding betreft heeft Janny Geertsema nu versterking gekregen van Janita Tuin. Samen kunnen zij de nevendienst voortzetten en daar zijn we blij mee.

Het project van dit jaar heet ‘levenslicht’ en richt onze blik op de moeders die Matteüs noemt in zijn versie van het boek der geboorten.

Iedere zondag wordt een van de moeders aan ons voorgesteld en we gaan daarbij steeds  een stap terug in de tijd. Batseba is de eerste moeder en haar komen we tegen in 2 Samuël 11. Haar verhaal is niet eenvoudig en het is moeilijk om ons een goed beeld van haar te vormen. Het begin van haar relatie met koning David is beladen met schuld, maar uiteindelijk blijven zij bij elkaar en na de dood van hun eerste kind wordt Batseba opnieuw zwanger en bevalt van een zoon. Hij die nu het levenslicht mag zien krijgt de naam Salomo en hij zal opgroeien tot een toonbeeld van wijsheid.