Dienst: 12e zondag van de zomer

sep 04 09:30

Voorganger - Ds Bert van der Woude

Locatie - Marktpleinkerk

De liturgie van deze dienst vindt u hier. Kort voor aanvang van de dienst vindt u in de liturgie de link naar de uitzending.
De dienst kunt u hier live of achteraf bekijken of beluisteren via Kerkomroep.

Klik hier om het collecterooster van de diaconie te bekijken.

12e zondag van de zomer

Lucas 14, 25-33.
Hoofdstuk 14 begint met een maaltijd waarbij Jezus uitgenodigd is bij een vooraanstaande Farizeeër. Ook de gelijkenis die Jezus daarna vertelt gaat over gasten aan tafel, die met verontschuldigingen aankomen, want ze kunnen (willen) niet meedoen. Daarna komt de lezing van deze zondag, die gaat over navolging van Jezus. Er klinken kritische woorden over gezinsrelaties, die uiteindelijk positief en bevrijdend zijn bedoeld. Jezus drukt zijn toehoorders op het hart om goed te weten waar ze aan beginnen. Het laatste beeld dat hij gebruikt verwijst weer naar samen aan tafel en gaat over zout als smaakmaker en als mest, die gebruikt werd bij het werk in de wijngaard. De lezing uit Deuteronomium 30 : 15-20 versterkt het moment van de keuze. We komen niet onder een keuze uit! Laten we dan vooral het goede kiezen.