Dienst: 11e zondag van de zomer

aug 28 09:30

Voorganger - Ds Bert van der Woude

Locatie - Marktpleinkerk

De liturgie van deze dienst vindt u hier. Kort voor aanvang van de dienst vindt u in de liturgie de link naar de uitzending.
De dienst kunt u hier live of achteraf bekijken of beluisteren via Kerkomroep.

Klik hier om het collecterooster van de diaconie te bekijken.

9e zondag van de zomer

Deuteronomium 24: 17-22 en Lucas 14: 1,7-14

In het huis van een vooraanstaande Farizeeër geeft Jezus een wijze levensles. Hij geeft commentaar op de houding van de andere gasten, die de beste plaatsen prefereren. Het gaat om een algemeen menselijke situatie van mensen die graag in de belangstelling staan, maar tot hun schaamte vaststellen dat andere genodigden hoger geplaatst zijn dan zij. Jezus beklemtoont dat echte eer niet komt van iemands zelfzuchtige verlangen, maar afhangt van het oordeel van anderen. Wie Christus navolgt weet dan ook van deemoed en nederigheid en is niet uit op status.

De lezing uit Deuteronomium, over barmhartig zijn voor de meest kwetsbare volksgenoten, sluit aan bij het laatste deel van de lezing uit Lucas. Daarin spoort Jezus ons aan om juist goed te zijn voor mensen die op hun beurt niets terug kunnen doen. Zo kunnen wij nu al wat ervaren van Gods koninkrijk.