Dienst: 2e zondag van de zomer

jun 26 09:30

Voorganger - Ds Bert van der Woude

Locatie - Marktpleinkerk

De liturgie van deze dienst vindt u hier. Kort voor aanvang van de dienst vindt u in de liturgie de link naar de uitzending.
De dienst kunt u hier live of achteraf bekijken of beluisteren via Kerkomroep.

Klik hier om het collecterooster van de diaconie te bekijken.

2e zondag van de zomer

In Lucas 9 : 51-62 zien we dat navolging van Jezus niet eenvoudig is. Als hij ergens wordt afgewezen willen zijn leerlingen het liefst vuur uit de hemel laten neerdalen op deze mensen. Niet doen, zegt Jezus, zo werkt het evangelie niet. Het verdraagt geen geweld en is niet gebouwd op zekerheden, maar op vertrouwen en liefde. Dat is mooi en waar (wat we niet genoeg kunnen benadrukken) maar valt in de praktijk niet mee. Want wat betekent roeping? Om die vraag te ondersteunen dient de lezing uit 1 Koningen 19 : 19-21, waarin Elisa door Elia wordt geroepen. Een goede gelegenheid om met elkaar na te denken over roeping in ons eigen bestaan, zowel als kerk en als individu.