Dienst: Pinksterzondag

jun 05 09:30

Voorganger - Ds. Bert van der Woude

Locatie - Sporthal in de Rietkraag

 

De liturgie van deze dienst vindt u hier. Kort voor aanvang van de dienst vindt u in de liturgie de link naar de uitzending.
De dienst kunt u hier live of achteraf bekijken of beluisteren via Kerkomroep.

Klik hier om het collecterooster van de diaconie te bekijken.

Pinksterzondag 

Handelingen 2

Op de eerste Pinksterdag wordt er een feestelijke dienst gehouden in Sporthal de Rietkraag. De dienst is voorbereid door leden van de Streekgemeente Oost-Groningen en de Hervormde Gemeente van Oostwold. De muzikale begeleiding is in handen van ‘Prins Hendrik’ uit Scheemda en ook het Gospelkoor Joyce doet mee, net als de christelijke basisschool Annewieke uit Scheemda. 

Thema is dit keer: Want de Geest spreekt alle talen. Taal is belangrijk, want taal kan mensen met elkaar verbinden. In het Pinksterverhaal wordt beeldspraak gebruikt. Het beeld laat de verschillende talen zien die men toen sprak.  Het is belangrijk om te bedenken dat de leerlingen van Jezus niet opeens (zonder taalles) andere talen konden spreken. Het is juist de Heilige Geest, die alle talen spreekt en de mensen inspireert om (elkaar) te leren verstaan. Deze Heilige Geest, of geest van God en van Jezus, is niet iets vreemds. Je kunt de Heilige Geest uitleggen als de mentaliteit (letterlijk: geesteshouding) die God in ons wil aanmoedigen. 

(Andere woorden voor mentaliteit zijn: instelling, opstelling, houding, denkwijze, gezindheid of hoe je je van binnen voelt. Jong en oud proberen zo’n geesteshouding aan te leren. Daarbij gaat het niet om een mentaliteit van achterdocht, angst, afweer, vooroordelen, pesten, enz. maar om het leren van een mentaliteit van liefde, aanvaarding, begrip, geduld, vriendelijkheid, volhouden en nog meer van wat mensen goed doet.  

De collecte die in deze dienst wordt gehouden is na aftrek van de onkosten bestemd voor Schuldhulpmaatje.