Dienst: Zesde zondag in de Veertigdagen

apr 10 09:30

Voorganger - Ds. Bert van der Woude

Locatie - Marktpleinkerk

De liturgie van deze dienst vindt u hier. Kort voor aanvang van de dienst vindt u in de liturgie de link naar de uitzending.
De dienst kunt u hier live of achteraf bekijken of beluisteren via Kerkomroep.

Collecte diaconie in de veertigdagentijd: Jong Protestant – PaasChallenge – inleven in het Paasverhaal

PaasChallenge: ontdekken wat Pasen is. Wat betekent Pasen en wat betekent het paasverhaal voor mij? Elk jaar gaan meer dan zesduizend jongeren in heel Nederland met deze vraag aan de slag wanneer ze, in groepen, de PaasChallenge doen.

De PaasChallenge, die wordt gehouden in de week voor Pasen, is een spel dat is ontwikkeld door Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. In dit spel vol puzzels, opdrachten en uitdagingen doorleven jongeren het paasverhaal. Ze ontdekken waarop Jezus zijn lijdensweg ging en waarom er voor hen nieuw leven mogelijk is. Met uw bijdragen geeft u jongeren die het paasverhaal al vaak hebben gehoord de kans om op een nieuwe manier in aanraking te komen met de boodschap van Pasen!

Geef aan de collecte of maak uw bijdrage over op NL 96ABNA 0574517804 t.n.v. Protestantse Gemeente Winschoten. Hartelijk dank!

Klik hier om het collecterooster van de diaconie te bekijken.

De intocht in Jeruzalem geeft de naam aan deze zondag. Jezus komt deze stad binnen als koning op een ezel. Geen machtsvertoon en wapengekletter maar een vredesvorst. Ook nu er een oorlog woedt in Oekraïne en onschuldige mensen worden gedood, mag de roep om vrede niet verstommen. Het beeld van talrijke musici uit Oekraïne die hun muziek inzetten als instrument tegen oorlog en als blijk van mededogen en solidariteit maakt diepe indruk.

In Genesis 22: 1-18 gaat het over Abraham die zijn eigen zoon moet offeren. Een belangrijk maar moeilijk verhaal dat roept om uitleg.