Dienst: 6e zondag van Pasen

mei 09 09:30

Voorganger - Ds. I. de Boer

Locatie - Digitaal

In verband met het coronavirus hebben wij besloten om de richtlijnen van het RIVM en het daaraan gekoppelde advies van de PKN te volgen.

Gezien de maatregelen die nu getroffen zijn en Nederland in een lockdown brengen, hebben we besloten onze vieringen enkel nog digitaal uit te zenden. U kunt zich tot nader bericht niet meer aanmelden voor het bezoeken van een kerkdienst.

Op onze website vindt u nadere informatie.

6e zondag van Pasen, Rogate

Schepping, chaos en bevrijding zijn de thema’s die Jesaja (45: 15-19) aandraagt. Wie vertrouwt op God als Schepper streeft rechtvaardigheid na en valt niet voor de verleiding van zelfgemaakte afgoden (welke zijn dat in onze tijd?).

In Johannes 15: 9-17 werkt Jezus het beeld van wijnstok en ranken verder uit en maakt duidelijk dat zijn beeldspraak niets anders beoogt dan liefde.

Lied 971 verwoordt dat op een prachtige manier:

Liefde waagt zichzelf te geven
Ademt op van goede trouw.
Liefde houdt ons in het leven, –
Daarop heeft God ons gebouwd.

Liefde laat zich voluit schenken
Als de allerbeste wijn.
Liefde blijft het feest gedenken
waarop wij Gods gasten zijn.

Collecte

De collecte van de diaconie is bestemd voor Help de Karen.

Mensen zijn bang, nat en hebben honger. Ze hebben eten nodig, medische verzorging en een plek om te schuilen. Het regenseizoen is net begonnen”, vertelt Naw Winsome Paul, zelf Karen, vanuit het verre Oosten. Haar emotie is hoorbaar. Ze kent mensen die nu ergens in het gebied schuilen. Zoals de hoogzwangere zus van een vriend, die vorige week uitgerekend was en van wie ze al een week niets hebben gehoord.

Het regime in Myanmar (Birma) is veel in het nieuws vanwege de recente militaire coup en het opsluiten van Ang Sang Suu Kyi. Minder in nieuws staat het bombarderen van de Karen, de oorspronkelijke bevolking van de streek langs de Thaise grens. Tienduizenden Karen zijn op de vlucht. Zo’n tweeduizend staken de rivier over en dachten Thailand te hebben bereikt. Ze vonden hun weg versperd en werden teruggezet. Twintigduizend mensen schuilen nu in de jungle. Onder hen bejaarden, zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s en gewonden.

De Free Burma Rangers zijn de enigen die hen hulp bieden. De Rangers sporen de gevluchte Karen op in de jungle en lenigen de ergste nood: ze verlenen eerste (medische) hulp aan mensen, brengen voedsel & zeildoeken voor onderdak. 

U kunt de Rangers steunen door uw bijdrage te storten op bankrekening NL96ABNA 0574517804 t.n.v. Diaconie van de Protestantse Gemeente Winschoten.