Dienst: 4e zondag na Epifanie

jan 31 09:30

Voorganger - Ds. Bert van der Woude

Locatie - Digitaal

In verband met het coronavirus hebben wij besloten om de richtlijnen van het RIVM en het daaraan gekoppelde advies van de PKN te volgen.

Gezien de maatregelen die nu getroffen zijn en Nederland in een lockdown brengen, hebben we besloten onze vieringen enkel nog digitaal uit te zenden. U kunt zich tot en met 19 januari 2021 niet meer aanmelden voor het bezoeken van een kerkdienst.

Op onze website vindt u nadere informatie.

4e zondag na Epifanie

Deuteronomium 18: 15-20 en Marcus 1: 21-28.

Behalve goede woorden bestaat Jezus’ missie uit het genezen van zieken, de bezetenen voorop. Daarom begint Marcus met het verhaal van de genezing van iemand die bezeten is door een onreine geest. Dat verdient uitleg, want wat is bezetenheid en wat is onrein? Het betekent in ieder geval dat je het stuur over je eigen leven kwijt bent en dat invloeden van buitenaf het hebben overgenomen. Iets of iemand anders bezit je en heeft je tot slaaf gemaakt. Ons woord “verslaving” brengt ons al in de richting van wat hier aan de hand is. Hoe mooi is het dan als je weer vrij wordt en je leven onbezoedeld mag beginnen? Naast dichter en therapeut is Jezus ook profeet.

Wat een profeet is horen we in de lezing van Deuteronomium.