Dienst: 3e zondag na Epifanie

jan 24 09:30

Voorganger - Ds. Bert van der Woude

Locatie - Digitaal

In verband met het coronavirus hebben wij besloten om de richtlijnen van het RIVM en het daaraan gekoppelde advies van de PKN te volgen.

Gezien de maatregelen die nu getroffen zijn en Nederland in een lockdown brengen, hebben we besloten onze vieringen enkel nog digitaal uit te zenden. U kunt zich tot en met 19 januari 2021 niet meer aanmelden voor het bezoeken van een kerkdienst.

Op onze website vindt u nadere informatie.

3e zondag na Epifanie

1 Samuël 3: 1-1- en Marcus 1: 14-20.

Nadat Jezus is gedoopt door Johannes gaat hij naar Galilea en verzamelt een eerste groepje mensen om zich heen, die hem ondersteunen in zijn missie. Alleen kan en wil hij het blijkbaar niet en dat is nog steeds zo. Jakobus en Johannes zijn bezig met het herstellen van hun netten. “Netten boeten” noemen we dat en daar is ons woord boete mee verwant. Boete doen is niet iets naars of iets negatiefs. Het is een poging tot herstel en als herstel om de één of andere reden niet meer mogelijk is, dan is boete doen een goede daad als tegenwicht voor iets waarin je tekort bent geschoten of hebt misdaan. Jezus zal God steeds zo verkondigen dat God helpt om weer in het reine te komen met jezelf, je medemensen en de wereld waarin je leeft.

In de ondersteunende lezing wordt het begrip “roeping” benadrukt.