Online dienst – 1e Pinksterdag

mei 31 09:30

Voorganger - ds. Bert van der Woude

Locatie - Uitzending vanuit de Vennekerk

In verband met het coronavirus hebben wij besloten om de richtlijnen van het RIVM en het daaraan gekoppelde advies van de PKN te volgen.

Dit betekent dat alle kerkdiensten voorlopig geschrapt worden.

Wel kunt u via de kerktelefoon, via de kerkomroep  en met beeld via youtube meeluisteren naar de viering, uitgezonden vanuit de Vennekerk

Hierbij het verzoek om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van dit besluit.

In Exodus 24 sluit God een verbond met het volk Israël. Prachtig om te horen en mooi om te zien hoe de schrijver van dit boek probeert om God ter sprake te brengen. Dat gebeurt met eerbied en ontzag en de liefde voor God wordt verbonden met de liefde van mensen voor elkaar. Een bijzondere lezing op de eerste Pinksterdag.

Lucas schildert in Handelingen 2: 1-12 hoe de volgelingen van Jezus begeesterd raken. Voor zijn beschrijving gebruikt hij beelden uit het boek Exodus. Gods Geest wordt met Pinksteren opgenomen in het verhaal van bevrijding dat geen einde kent en met ieder mens en iedere samenleving opnieuw begint!