Uitzending viering Paasmorgen

apr 12 09:30

Voorganger - Ds. Bert van der Woude

In verband met het coronavirus hebben wij besloten om de richtlijnen van het RIVM en het daaraan gekoppelde advies van de PKN te volgen.

Dit betekent dat alle kerkdiensten tot en met 28 april geschrapt worden.

Wel kunt u via de kerktelefoon, via de kerkomroep  en met beeld via youtube meeluisteren naar de viering, uitgezonden vanuit de Vennekerk. Zo zijn we deze veertigdagentijd op afstand toch verbonden met elkaar.

Hierbij het verzoek om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van dit besluit.

Paaszondag

In de viering op Paasmorgen gaat opnieuw het boek Exodus open en horen we hoe God het volk Israël redde bij de doortocht door de Schelfzee. Het Paasevangelie lezen we in de versie van Johannes en de nadruk komt te liggen op de zogenaamde “Wedloop naar het graf”. Petrus en Johannes lopen om het hardst naar het lege graf en komen daar samen tot geloof. Zo laat Johannes ons de opstanding meebeleven.