Dienst in de St. Vituskerk – dienst van de Eenheid

Voorganger - Ds. Schotanus

Locatie - St. Vituskerk

Tweede zondag na Epifanie (Gebed voor de Eenheid) Kanazondag

Deze zondag staat aan het begin van de week van Gebed voor de Eenheid is deze keer voorbereid door christenen uit Malta. Dit eiland dat iets ten zuiden van Sicilië ligt speelt een rol in de reizen van Paulus.  Voor de kust van Malta leidt hij schipbreuk en wordt dan door de bewoners van dit eiland buitengewoon vriendelijk ontvangen. Dat Paulus zich zo positief uitlaat over de Maltezen is nog steeds een opsteker voor de bevolking. Tegelijk willen ze het natuurlijk waarmaken en wie Malta bezoekt (ik was er een drietal keren de afgelopen jaren) wordt nog steeds hartelijk ontvangen.

Dat niet alles zo goed gaat als het moet blijkt de laatste tijd uit het nieuws. Corruptie en moord op een onderzoeksjournalist moet de kerk op Malta pijn doen. Niettemin hebben ze een liturgie samengesteld onder het motto “ze waren buitengewoon vriendelijk voor ons” (Hand. 28 : 2)

Deze dienst wordt gehouden in de Sint Vituskerk en voorganger is ds. Schotanus.

’s Avonds is er een Taizé-viering in de Marktpleinkerk.

De liturgie van deze dienst vindt u hier