Dienst – Pinksteren

mei 20 10:00

Voorganger - ds. Bert van der Woude

Locatie - Sporthal De Rietkraag

Het laatste van de zogeheten oerverhalen is het verhaal van de torenbouw van Babel (Genesis 11). Het wordt niet gelezen tijdens de Pinksterviering in sporthal De Rietkraag, maar speelt heel duidelijk mee op de achtergrond. Het thema van het Feest van de Geest is dit jaar “Woorden als Geschenk”. Babel is het verhaal van de spraakverwarring. De mensen waren zo geobsedeerd door een gezamenlijk doel, dat afzonderlijke mensen elkaar niet meer konden verstaan.

Pinksteren is het verhaal van “ieder in z’n eigen taal”. Het betekent gevoeligheid voor het leven en het verhaal van ieder mens. Wat bedoelt iemand met de woorden die hij of zij spreekt? De taal die de Geest ons wil leren is de taal van de liefde.  Die heeft als iedere andere taal een eigen woordenschat en een eigen grammatica. Wie deze taal leert, zal ontdekken dat woorden belangrijk zijn. Woorden kunnen helen, maar ook verdelen. Helende woorden doen goed, ze zijn een geschenk. Dat gaan we samen ontdekken tijdens deze regioviering.

We lezen Handelingen 2:1-13 en de Pinksterliederen die we zingen worden begeleid door de christelijke muziekvereniging Prins Hendrik uit Scheemda.