Dienst, tweede zondag na Epifanie

Voorganger - ds. Bert van der Woude

Locatie - Marktpleinkerk, Winschoten

Tweede zondag na Epifanie

In het meditatief in het Kerkjournaal gaat het over het wijnwonder van Kana. Het is niet voor niets dat Johannes in zijn Evangelie dit teken aan het begin plaatst. Het laat zien waar het Jezus om begonnen is en wijst vooruit naar hoe zijn verdere weg zal gaan.

Op deze zondag, die soms Kanazondag wordt genoemd, komt de lezing uit het tweede hoofdstuk van Johannes (Johannes 2: 1-11) en die wordt ondersteund door een lezing uit Numeri (20: 2-13). Numeri is het boek waarin reinigingsrituelen voorkomen. Die spelen ook een rol in het verhaal van de bruiloft. Daar is sprake van zes stenen vaten, die daar helemaal niet horen te zijn. Waarom neemt Johannes die vaten dan toch op in zijn verhaal?

De eerste collecte

Deze is voor de diaconie.

De tweede collecte

Deze is voor de kerk.

Deze is voor Schienvat/Neon

Het Schienvat is het jongerencentrum in de gemeente Oldambt voor jongeren die op de middelbare school zitten (vanaf 13 jaar) of al werken (tot en met 23 jaar). Ze zijn werkzaam in het gebied van de voormalige gemeente het Reiderland.

In het Schienvat kunnen de jongeren elkaar ontmoeten, na school of werk, naar muziek luisteren of hun  hobby uitoefenen. Er werken vrijwilligers en jongerenwerkers samen om allerlei boeiende en leuke activiteiten te organiseren. Activiteiten om alleen of samen met vrienden of vriendinnen naar toe te gaan, voor de gezelligheid en ontspanning of gewoon om iets te leren of huiswerkbegeleiding te krijgen.