Dienst – 17e zondag na Trinitatis

okt 15 09:30

Voorganger - ds. Bert van der Woude

Locatie - Marktpleinkerk, Winschoten

Zeventiende zondag na Trinitatis (4e van de herfst)

Mattheüs 22:34-36
Na het evangelie van Lucas komt nu een drietal zondagen het evangelie van Mattheüs op de lezenaar. Het evangelie wisselt, maar de thematiek verandert niet. Jezus is opnieuw in gesprek met de Farizeeën. Zij stellen hem op de proef en Jezus komt als winnaar uit de strijd. Niettemin is het een lastige passage, waarbij het de kunst is om bij alle schriftgeleerdheid, die hier de boventoon lijkt te voeren, te ontdekken waar het werkelijk om gaat en welke levensles hieruit te leren valt.

De ondersteunende lezing komt uit Ezechiël 34: 20-31.

’s Avonds is er een Taizéviering in de Marktpleinkerk.

Tijdens de dienst is er één collecte, de avondmaalscollecte

Deze is voor de diaconie en gaat naar het project “Bijen en zaaizaad voor vrouwen in Zuid-Soedan” van Kerk in Actie.

Het leven van veel vrouwen in Zuid-Soedan lijkt uitzichtloos. Er woedt al jaren een burgeroorlog in het land. Bovendien lijden vrouwen onder discriminatie en armoede.

Dit jaar volgden de meest kwetsbare vrouwen in het stadje Maridi landbouwtrainingen en zij ontvingen zaaigoed, zodat ze meer kunnen verbouwen en oogsten.  Bovendien worden er honderd vrouwen getraind in het houden van bijen. Zij krijgen eigen bijenkorven en leren hoe ze honing kunnen verwerken en verpakken.

De vrouwen verkopen de oogst en de honing en krijgen zo een broodnodige aanvulling op hun gezinsinkomen. Doel is dat de vrouwen hun armoede met 80 procent kunnen terugdringen.

Deze is voor de het Roosevelthuis.

Midden in de bosrijke omgeving van Doorn staat het F.D. Roosevelthuis op het landgoed Hydepark. Op deze plaats komen gasten met een lichamelijke handicap of een kwetsbare gezondheid bijeen om te genieten van een ontspannen vakantie. Het beschikt over alle noodzakelijke faciliteiten, waardoor hier voor iedereen een geslaagde vakantie in het vooruitzicht ligt.