Dienst: Regiodienst in de Vennekerk in Winschoten – Heilig Avondmaal

Voorganger - ds. Van der Woude

Locatie - Vennekerk, Winschoten

Negende zondag na Trinitatis

Lucas 16: 1-9, Jeremia 32: 37-42. Nu zijn we als Protestantse Gemeente Winschoten de gastvrouwen en gastheren. Hoewel, aan de tafel van de Heer zijn we allemaal gasten. Mooi om dat gezamenlijk te kunnen vieren. Jezus vertelt ons over een man, die een schelmenstreek uithaalt. Een prachtig verhaal met een verrassende betekenis en grote diepgang.

De avondmaalscollecte

Deze is voor noodhulp in de Hoorn van Afrika.

Deze is voor Amacet, weeskinderen in Oeganda.

Amecet betekent ´schuilplaats´ in het Atesso, de lokale taal van Noord oost Oeganda.

Het runnen van Amecet is voor kinderen die veelal aids hebben en als wees binnen gebracht worden. Ze verblijven daar een poosje en gaan daarna wanneer ze stabiel zijn vaak terug naar de familie.

Het werk is opgezet vanuit de stichting Youth with a Mission, waar Els van Teijlingen sinds 1997 in Oeganda voor werkt. Zij werkte eerst met volwassen AIDS patienten maar zag steeds meer kinderen die tussen wal en schip dreigden te raken. Dat was het moment om het amecetwerk te beginnen. Het eerste huis werd in 2001 geopend. Zo kreeg het Evangelie ook hier handen en voeten…