Dienst: 1e zondag van de herfst, Startzondag

sep 20 09:30

Voorganger - Ds. Bert Van der Woude

Locatie - Vennekerk, Winschoten

In verband met het coronavirus hebben wij besloten om de richtlijnen van het RIVM en het daaraan gekoppelde advies van de PKN te volgen. Vanaf 1 juli 2020 mogen 100 personen de dienst bezoeken. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Op onze website vindt u nadere informatie.

1e zondag van de herfst, Startzondag

Onze startzondag houden we op de eerste zondag van de herfst. Het thema is ‘het goede leven’. Ds. Ariaan Baan en ds. Gert Wybe van de Werff werkden de liturgie uit, die wij als streekgemeente gaan volgen. Iedere afzonderlijke gemeente mag daar een eigen invulling aan geven en het is nog zoeken naar vormen van verbinding. De coronamaatregelen maken het onmogelijk om in één gebouw samen te komen, maar we houden wel nauw contact. Oorspronkelijk was het de bedoeling om op deze zondag ook het nieuwe programma van Bezinning & Cultuur voor te stellen, maar ook dat gaat anders.

Tijdens de startzondag maken wij kennis met Daniël (1: 1-21). Hij zal de komende weken tot een voorbeeldfiguur uitgroeien en ondanks het verschil in tijd en cultuur weet hij hopelijk velen te inspireren.

De evangelielezing (Matteüs 20: 1-1) is de gelijkenis van de werkers in de wijngaard. Prachtig verhaal dat mij als vinoloog nog extra lief is. Misschien kunnen we behalve koffie ook samen een mooi glas wijn drinken.

Bij de uitgangen staan schalen waar u uw bijdragen voor de diaconie en de kerk in kunt doen.