Dagtocht naar Osnabrück

nov 10

De vrede van Münster is een begrip. Op 15 mei 1648 kwam er een einde aan de tachtigjarige oorlog. Deze vrede van Münster was een onderdeel van de vrede van Westfalen, die een eind maakte aan de dertigjarige oorlog. Het vredesverdrag werd op 24 oktober 1648 gesloten in Osnabrück. Aanleiding om na een bezoek aan Münster (in 2015) nu een dagtocht naar deze stad aan te bieden. Osnabrück is bovendien een plaats waar interessante sporen van de Reformatie te vinden zijn. Verder is het historische centrum zeer de moeite waard en is het daar ook voor een uurtje ontspanning goed toeven.

U bezoekt het raadhuis waar het vredesverdrag werd ondertekend, de Sint Pietersdom en de Mariakerk. Ook de Lutherse Catharinakerk staat op het programma. U reist in goed gezelschap per luxe touringcar van Deiman Tours.

Datum:zaterdag 10 november 2018
Tijd:

8.00 uur vanaf Ons Gebouw, Winschoten (7.45 uur vanaf garage Deiman aan de Grintweg)

Info & aanmelding:Ellen Smid/ Ds. Bert L. van der Woude
Kosten:ca. € 55,- pp. (vervoer per luxe touringcar, koffie & thee aan boord, entrees, rondleiding en lunch)