Concert Magnuskerk

sep 16 16:00

Organist - Darija Schneiderova en Winfried Dahlke

Locatie - Magnuskerk Bellingwolde

Op zondag 16 september 2018 om 16.00 uur geven Darija Schneiderova en Winfried Dahlke weer een orgelconcert op het Snitger&Freytag orgel van de Magnuskerk in Bellingwolde.

Jaarlijks geven Winfried Dahlke en Darija Schneiderova een aantal concerten in de Magnuskerk. Ze kennen daardoor heel goed de enorme mogelijkheden van dit orgel. Ze zorgen voor een zeer gevarieerd programma en weten er altijd weer een muzikaal feest van te maken!

Darija Schneiderova begon haar muzikale opleiding in Sint-Petersburg. Ze vervolgde haar studie in Moskou aan de Russische Gnessin muziekacademie Moskou bij A. Fiseisky en sinds 2016 studeert ze orgel, piano en klavecimbel aan de Hochschule für Künste in Bremen. Ze doceert orgel en is organist in St. Marien in Leer.

Winfried Dahlke studeerde theologie in Göttingen en kerkmuziek aan de “Hochschule für Künste” in Bremen bij T. Benfer, G. Berger, H. Vogel en H.-O. Ericsson (A-examen, aanvullend studieorgel). Sinds 2002 is hij directeur van de orgelakademie Organeum in Weener. Verder is hij in Oost-Friesland verantwoordelijk voor de orgelcultuur van de Evangelische ref. Kerk, orgelcontroleur voor de Ev. Luth. Sprengel Ostfriesland-Eems en organist aan de Grote Hervormde Kerk in Leer.

In de pauze wordt zoals gebruikelijk koffie en thee geserveerd.

Concerten Magnuskerk

Het doel van de concerten is bekendheid geven aan en het promoten van het Schnitger-Freytagorgel in de Magnuskerk. Het orgel dateert uit 1797 en is bij de restauratie van de kerk in de 90-er jaren van de vorige eeuw in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Daarnaast organiseert de concertcommissie koor- en andere muzikale evenementen. Jaarlijks zijn er 7 of 8 concerten. Contactpersoon: dhr. Hensen Trenning