Mededelingen die gelden voor de zondagse diensten in verband met corona

Laatste update: vrijdag 13 november 2020:

Vanaf maart tot nader bericht vinden de diensten van de PGW plaats in de Vennekerk.

In verband met het coronavirus hebben wij besloten om de richtlijnen van het RIVM en het daaraan gekoppelde advies van de PKN te volgen.

Nog steeds houden we een maximum aantal bezoekers aan van dertig personen.

Gezien dit aantal is het nodig dat u zich aanmeldt bij onze scriba
Boukje Haan (telefoon: 0597-420980, e-mail: boukje.haan@kpnmail.nl)

Bij aankomst kan de hoofdingang worden gebruikt. U wordt geacht een mondkapje te dragen.
In de hal ziet u desinfecterende handgel en handdoekjes staan. Deze kunt u gebruiken. Daarna wordt u door de ouderling van dienst een plaats gewezen. Op uw plaats aangekomen kunt u uw mondkapje af doen.

In de diensten wordt voorlopig niet meer gezongen.

Na het amen bij het besluit van de dienst gaat iedereen zitten en klinkt het laatste muziekstuk waarmee de opname van de dienst wordt besloten.

Het gezamenlijk koffiedrinken na afloop van de dienst is na de extra afgekondigde maatregelen afgelast voor zondag 8 en 15 november.
Voor de dienst op Eeuwigheidszondag zullen we dit besluit heroverwegen.
Als we wel weer koffie aan drinken geldt onderstaand protocol:

U wordt verzocht om in Irene of in één van de andere ruimtes plaats te nemen aan een tafel. Daar krijgt u uw koffie of thee gebracht.
Pas als u naar huis gaat staat u weer op en houdt onder alle omstandigheden de 1,5 meter afstand. Alleen als we ons strikt aan de regels houden, blijft koffiedrinken na de dienst mogelijk.

Bij het verlaten van de kerk worden alle drie uitgangen gebuikt. Daar staan schalen waar u uw bijdrage voor de diaconie en de kerk in kunt doen.

Na het verlaten van het kerkgebouw blijft de onderlinge afstand van 1,5 meter gelden. Wij verzoeken u hier rekening mee te houden.

De kerkdiensten zijn te beluisteren via kerkomroep en te bekijken via de website van de Vennekerk.