Meditatief dansen in tijden van corona

De zomervakantie zit erop, en toch herstarten de activiteiten aarzelend. In ieder geval is aandacht voor afstand een vereiste.

Wij hadden het geluk dat wij voor het begin van de zomervakantie, toen de maatregelen voor corona een beetje versoepeld konden worden, al in de lege Marktpleinkerk terecht konden. In deze prachtige, sfeervolle, grote ruimte konden wij eerste ervaringen opdoen met dansen op afstand.

Meditatief dansend word je o.a. gedragen door de kring. Wij konden ervaren dat je daarvoor niet per se de handen van de buren nodig hebt. De kring kan ook op afstand er voor je zijn, en je leert nog meer op eigen voeten te staan en ruimte in te nemen.

Ik was ontroerd hoe iedereen blij was om weer te mogen bewegen en tegelijkertijd iedereen de verantwoordelijkheid nam om de nodige afstand erin te houden. Koffie drinken en in de pauze bijpraten ging ook goed op afstand, er leek bijna nog meer aandacht voor elkaar.

Heel hartelijk dank aan de Protestantse gemeente Winschoten voor het vertrouwen en de openheid!!

Vandaar dat ik blij ben om iedereen opnieuw te mogen uitnodigen om te komen dansen. In de geborgenheid van aandacht en ruimte.

Nog kunnen wij niet weer in ‘De Ontmoeting‘ te Scheemda terecht. De zaal in ‘Ons Gebouw‘ is te klein voor deze situatie. Het comité van ‘Over de Brug‘ en ik zijn op zoek en hebben al verschillende mogelijkheden op het oog. Ik zal de locaties telkens op de website van de PGW vermelden en alle deelneem(st)ers via de mail op de hoogte houden.

Geluk bij het ongeluk is dat elke locatie een andere sfeer  toevoegd aan de meditatieve / sacrale dans.  Op die manier bewegen wij weer met de omstandigheden mee en mogen ook daardoor verder groeien.

Om te beginnen:  Op 17 augustus dansten wij met ongeveer twintig mensen in de Wilgenborg bij de Blauwestad. Onvergetelijk, de mooie ruimte en dat we met z‘n allen in de regen volhielden!

Singing in the rain ….

Op dit moment, als ik dit schrijf, weet ik het nog niet zeker, maar het zou kunnen dat wij in september in de Wilgenborg beginnen. Of ergens anders buiten. Maar er is ook een andere locatie al  in zicht. Dus kijk op de website of mail naar ulrike_neumann@hotmail.com voor verdere informatie.

De data voor het komende jaar (20/21) zijn:

woensdagochtend, 10.00  – 11.30

9 en 23  september 2020

14 en 28 oktober
11 en 25 november
9 en 23 december
13 en 27 januari 21
10 en 24 februari
3 en 24 maart
7 en 21 april
5 en 26 mei
9 en 23 juni

vrijdagavond, 19.30 – 21.00

18 september, 23 oktober, 20 november, 18 december, 22 januari 21,
19 februari, 19 maart, 23 april, 21 mei, 18 juni

Heel hartelijk welkom met dankbare groeten van Ulrike Neumann