Actie Vakantietas 2020

In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede en op vakantie gaan is er voor hen niet bij. Terwijl klasgenootjes in de schoolvakanties weggaan, brengen zij de vakantieperiode thuis door. Omdat er thuis vaak ook geen geld is voor nieuw speelgoed en knutselspullen, kan vooral de zomervakantie erg lang duren. Kerk in Actie is daarom een paar jaar geleden begonnen met Actie Vakantietas. Samen met plaatselijke gemeenten willen zij deze kinderen die opgroeien in armoede verrassen met een tas vol leuke spulletjes en kortingsbonnen, zodat ook zij een leuke vakantie kunnen hebben!

Als Streekdiaconie doen wij hier graag aan mee en daarbij vragen wij uw hulp! We kunnen via Kerk in Actie voordelig rugzakjes inkopen, maar deze moeten natuurlijk wel gevuld worden. Als Streekdiaconie gaan wij hier uiteraard mee aan de slag, onder meer door kortingsbonnen te regelen voor speeltuin, zwembad, etc., maar wij hopen dat u hier ook een bijdrage aan wilt leveren! Hieronder vindt u een lijst met ideeën van spulletjes die wij graag in de tassen zouden willen stoppen. Zou u hier één of meerdere artikelen van willen aanleveren? Inleveren kan tot en met zondag 14 juni in de eigen kerk of bij een van de kerkenraadsleden.

We hopen zo met elkaar veel kinderen in het Oldambt blij te kunnen maken!

PS. Het speelgoed moet in een (kleine) rugzak passen, dus grote voetballen, speelgoed in grote dozen en groot strandspeelgoed is minder geschikt…

Reactie n.a.v. de aktie in 2019

Ouders waren zichtbaar geroerd 
“Wat zal mijn kind daar blij mee zijn!” en “Super, dat kan ik zelf niet kopen voor ons kind!”. Dit waren enkele reacties van ouders die het tasje boordevol speelgoed kregen voor hun kind. Ze waren zichtbaar geroerd.  “We zijn dan ook enorm blij met de actie van de Streekgemeente Oost-Groningen voor de kinderen die wat minder geluk hebben”, zegt bestuursvoorzitter Stina Koning van Voedselbank Oldambt. “We geven elke week voedselpakketten aan mensen die dat nodig hebben. Maar het is zo belangrijk om af en toe wat meer te doen voor hun kinderen. Bedankt!” 

 • waterballonnen
 • waterpistolen
 • stoepkrijt
 • kleurboek
 • kleurpotloden
 • viltstiften
 • puzzelboekjes
 • stripboeken
 • kinder-, tienerboeken
 • tijdschriften voor tieners
 • bellenblazers
 • knutselspullen
 • (reis)spelletjes
 • pakjes speelkaarten
 • kwartetten
 • buitenspeelgoed
 • zonnebrandcrème
 • deodorant
 • shampoo/doucheschuim
 • Lego, Playmobil, Knex
 • etui, pennen, potloden e.d. van bijvoorbeeld Fortnight
 • speelgoedauto’s (voor oudere kinderen de wat grotere ‘sportwagen’ modellen)
 • speelgoed voor in de zandbak, op het strand