Nieuws over de meditatieve dans

Sinds een aantal jaren is de meditatieve (sacrale) dans een vast onderdeel van het programma van ‘Over de Brug’. Drie keer per maand is er gelegenheid om samen te dansen. In grote lijnen zijn er drie groepen ontstaan: de vrijdagavond-groep één keer per maand, de woensdagochtend-groep twee keer per maand en een groep mensen die bij alle genoemde gelegenheden meedoet.

Op woensdagochtend zijn er afgelopen jaar steeds meer mensen bijgekomen, zodat wij vanaf nu van locatie veranderen. Tot nu toe hebben wij om en om in Ons Gebouw in Winschoten en in De Ontmoeting in Scheemda gedanst. Vanaf januari dansen wij op de woensdagmorgen alleen nog in de prachtige grote hoge ruimte in ‘De Ontmoeting’, Kerklaan 32 9679 AE Scheemda.

Deze beslissing heeft zich nu pas aangediend, vandaar dat het in het programmaboekje nog niet kon worden vermeld. Daarom schrijf ik deze informatie en zal de verandering op de website genoemd worden.

Op vrijdagavond blijven wij dankbaar gebruik maken van de grote zaal in Ons Gebouw in Winschoten.

Bij deze wil ik u/ jullie als lezer graag uitnodigen om een keer te komen proeven. Of op woensdagochtend of op vrijdagavond, maakt niet uit, in alle groepen is de sfeer hartelijk en open.

Meditatief dansen doe je vanuit het hart. Ik ben steeds weer blij en dankbaar om samen met anderen te mogen ervaren, toelaten, oefenen en genieten van bewegingen van binnen (het hart, het gevoel) en van buiten (lichamelijk).

Vandaar dat ik hier ook een keer uitdrukkelijk mijn dank wil uitspreken naar u/ jullie als gemeente, voor het vertrouwen, de ruimte en de openhartigheid.

Mocht u/ jij contact op willen nemen, dan kan dat via mail (ulrike_neumann at hotmail.com) of telefoon (0049 4903 9095700).

 

Ik danste die morgen toen de schepping begon,
ik danste de dans van de sterren, maan en zon,
de golvende velden en de deinende zee
en alles wat ademt dat danste mee.
Dans, dans, en doe maar mee met mij.
Ik ben de heer van de dans, zegt Hij.
Ik ga je voor, Ik haal ook jou erbij
want Ik ben de heer van de dans, zegt Hij.

 

Ulrike Neumann