Even voorstellen… Ineke Dusseljee

Deze maand is aan mij de eer om mij voor te stellen: Ineke Dusseljee, diaken in de streekgemeente.

Ik ben geboren en gedoopt in Oostwold maar het grootste gedeelte van mijn jeugd heb ik in Scheemda gewoond en gekerkt. Ik koester warme herinneringen aan de jaarfeesten en ook de GJV-tijd in Scheemda. In Scheemda zijn ook mijn beide dochters geboren. Van 1994 tot 2017 was Midwolda onze woonplaats. Een kinderrijke en actieve gemeente waar wij ons in die tijd erg welkom voelden. De gemeentemusicals: Jakob, Mozes en Jozef en de jongerenreis naar Roemenië staan nog vers op mijn netvlies. Grote projecten met meer dan 100 deelnemers per musical waarbij ik nauw betrokken was. Een groot gedeelte van het dorp was er zelfs bij betrokken. Vooral de verbondenheid en saamhorigheid was wat mij zo raakte, het voelde als een grote familie want je maakt wat mee als je meer dan een jaar lang zo intensief met elkaar samenwerkt. De bijbehorende Bijbelverhalen werden door en door beleefd door de Midwolmers. Tja, wat is er veel gebeurd en veranderd in de afgelopen jaren. GJV, jaarfeesten en drie groepen kindernevendienst waren heel normaal.

Behalve in de kerk is er ook van alles veranderd in mijn eigen leven. Naast ouder geworden te zijn, heb ik de kinderen ondertussen het huis uit en ben ik in het rijke bezit van twee kleinzoons en alweer geruime tijd werkzaam in de jeugdzorg.

Er verdwijnen dus dingen, maar er komen ook steeds nieuwe dingen op mijn pad. Ruim twee jaar woon ik nu alweer met veel plezier in Winschoten. Ook hier voel ik mij welkom.

Ik heb in de afgelopen jaren veel contacten opgebouwd in de verschillende kerkelijke gemeentes in de streek en de verbindende factor was bijna altijd het geloof. Voor mij is de streekgemeente dan ook een hele logische stap. Ik hou ook niet zo van hokjes en vakjes, we moeten onze krachten bundelen, dan zijn we veel sterker en kunnen we elkaar verrijken. Het is ook goed om meer naar buiten te treden nu de mensen de kerk steeds minder goed weten te vinden. Bij de Over de Brug-activiteiten is te zien dat de activiteiten voldoen aan een behoefte. Mensen zijn zoekende. Als je krachten en talenten bundelt bereik je veel meer; dat hebben we kunnen zien de afgelopen tijd bij o.a. Actie vakantietas, Schuldhulpmaatje Oldambt, maar ook bij de Samen Loop voor Hoop waar we als streekgemeente een openluchtdienst konden houden en waaraan een groot team mensen, jong en oud heeft mee gewandeld. We moeten nieuwe wegen zoeken maar er gebeuren ook nu al heel veel hartverwarmende dingen. Het geeft mij in elk geval heel veel energie om me in te zetten voor een streekgemeente waar iedereen meer dan welkom is en zich van waarde weet zodat we het beste in elkaar naar boven kunnen halen en daarvan kunnen delen. Ontmoeten is de ander het beste van jezelf laten zien en het beste in de ander willen ontdekken.

Ik wens u en jullie allemaal liefdevolle kerstdagen en een inspirerend en goed 2020 toe met vele warme ontmoetingen binnen onze streekgemeente.

Warme groet,

Ineke Dusseljee