Opening kantoor SchuldHulpMaatje Oldambt groot succes

Op Wereldarmoededag, 17 oktober j.l., werd het kantoor van SchuldHulpMaatje Oldambt feestelijk geopend. Het kantoor bevindt zich aan de Mr. A.J. de Sitterstraat 12a in Winschoten, vlakbij de Action.

Bij de opening waren ruim 50 genodigden aanwezig. Naast hulpvragers en vrijwilligers van SchuldHulpMaatje waren er vertegenwoordigers van de alliantie tussen SchuldHulpMaatje, Humanitas, Voedselbank en Leger des Heils. Verder was er een grote vertegenwoordiging van diverse organisaties uit het Oldambt aanwezig, zoals o.a. kerken, SWO, VKB, Kledingbank Maxima, ISF Oldambt, Stichting Present en politieke partijen. Het feestje werd muzikaal omlijst door gitarist en zanger Siemon Haaima.

Na de officiële opening werd er druk onderling gesproken en zijn er goede contacten tot stand gebracht. De coördinatoren van SchuldHulpMaatje Oldambt hebben de komende tijd al veel afspraken met andere instanties in de schuldhulpverlening. Door deze stevige samenwerking tussen de diverse organisaties in Oldambt worden de vele hulpvragers geholpen naar een zelfstandige en schuldenvrije toekomst.

 

SchuldHulpMaatje Oldambt

SchuldHulpMaatje wil mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig bereiken en hulp bieden via internet en met opgeleide vrijwilligers. De vrijwillige maatjes zijn deskundig en kunnen op persoonlijke wijze begeleiden naar een schuldenvrij leven. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staat daarbij centraal.

Op het kantoor kunnen maatjes en hulpvragers elkaar ontmoeten. En mensen met (dreigende) schulden kunnen van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur vrijblijvend binnenstappen om even te praten of om hulp vragen.

De aanpak van SchuldHulpMaatje is een welkome aanvulling op de professionele schuldhulpverlening.