Verslag startdienst Streekgemeente op 15 september

Dit jaar vierden we als Streekgemeente samen de start van het kerkelijk seizoen in onze kerk in Oostwold. Door de dag heen zijn er foto’s gemaakt, hieronder dus een impressie:

De dag begon al bijzonder, in de rij om de kerk in te komen. Mooi.

Onze regiovoorgangers, ds. Bert van der Woude, pastor Tineke Huizing en ds. Richard Offringa leidden ons met een mooie liturgie door de dienst.
Thema: EEN GOED VERHAAL

 

 

We werden aan het werk gezet: welke “goede verhalen” uit de bijbel zijn bij ons favoriet? Schrijf en hang maar op. Genoeg stof dus voor de komende winterperiode.

De bijbelverhalen van David en Goliath en de zorg om wat verloren is (over de goede herder en de verloren munt) werden in de meditatie verder toegelicht.
En met als slotlied het “samen-op-weg-lied” werd de dienst afgesloten:

 

Wij komen overal vandaan,
om met elkaar op weg te gaan
en streven naar verbondenheid.
Gemeente zijn in deze tijd. 

Als streekgemeente zijn we zo,
een baken in de regio,
voor allen die in deze tijd,
op zoek zijn naar geborgenheid

De weg die wij nu samengaan,
is God erbij, Hij gaat vooraan!
‘t Beloofde land ligt in ‘t verschiet.
Hij leidt ons en verlaat ons niet.

 

Op weg naar de koffie in Ons Gebouw. De echt wel flinke zaal leek aan de kleine kant met zoveel mensen. Maar ondanks dat was er voor iedereen binnen de kortste keren een lekker kopje koffie met een heerlijk stuk cake of boterkoek.

Het middagprogramma was prima georganiseerd en heel verrassend.
Een mooie fietsroute  bracht de vele deelnemers, ruim 100, in groepjes van ongeveer 6, naar de kerk van Finsterwolde, de Stefanuskerk.

Welkom voor een hapje, drankje en het bekijken van kunstzinnige uitingen van gemeenteleden: de prachtigste schilderijen waren opgesteld.
Hier konden we wel even genieten. Maar we moesten verder.

We fietsten door het “Tjammebos”, langs de heckrunderen, door het “Kromme Elleboog-bos” naar de fietspad langs het Oldambtmeer. Op naar De Verbinding in Midwolda. Ook daar wachtte ons een prachtige tentoonstelling. Van doopjurken.
Wat een rijkdom, wat een liefde, wat een geschiedenis kun je je achter deze prachtige doopjurken voorstellen. Schitterend en heel bijzonder.

 

 

De soep en het toetjesbuffet lieten zich hier prima smaken. Met de zelf meegebrachte broodjes.
En wat zo leuk was, ook de mensen die niet (meer) konden fietsen konden alles meemaken, zien en beleven. Gewoon met de bus, van het Busmuseum. Chapeau organisatie!

Na al deze indrukken maakten de fietsers nog een kleine “ombocht”, achterlangs Midwolda, langs het vliegveld om zo weer uit te komen bij ons startpunt, Ons Gebouw bij de kerk aan de Goldhoorn.

Daar nog even uitblazen, nog een lekker kopje koffie en afsluiten…. met de wens, heel toepasselijk: Ga met God, lied 416.

 

 

Na de bedankjes voor alle meewerkenden (hulde!) constateerde voorzitter van de Streekkerkenraad, Eise Smid, dat we, dankzij de ijzersterke, inventieve organisatie, een prachtige dag hadden gehad.
En dat er ongedacht veel talenten in de hele Streekgemeente zijn! Op zoveel verschillende gebieden. Zo werkend, met elkaars diversiteit, kunnen we samen verder.

 

Wij komen overal vandaan,
om met elkaar op weg te gaan
en streven naar verbondenheid,
gemeente zijn in deze tijd

 

 Marina Wijnmaalen