Even voorstellen…. Anja Meijer-Komdeur

Iedere maand stelt een lid van de Streekkerkenraad zich voor in het Kerkjournaal.

Deze maand ben ik aan de beurt. Mijn naam is Anja Meijer-Komdeur, geboren en getogen in Scheemda, een aantal jaren in Winschoten gewoond en nu wonen wij al weer bijna 30 jaar met veel plezier in Midwolda. Ik ben getrouwd met Epko en we hebben drie kinderen waarvan de oudste twee in Groningen wonen en de jongste in Utrecht. Ik werk op het secretariaat van het bestuurskantoor VCO Midden-en Oost-Groningen.

Mijn hobby’s zijn lezen, zingen en wandelen. Samen met vrienden lopen wij al een aantal jaren af en toe een etappe van het Pieterpad. Inmiddels zijn we bijna aan het eind; we moeten nog twee routes lopen en dan zijn we op de Sint-Pietersberg. Wandelen verstilt en is rustgevend.
Vaak hebben we mooie ontmoetingen onderweg. Mensen die ook het Pieterpad lopen, soms in tegengestelde richting. De laatste keer kwamen we mensen uit Colorado tegen. Deze mensen verkenden al wandelend Nederland. Hoe mooi is dat! We spraken een poosje met elkaar en vervolgden weer onze weg.

Binnen de Streekkerkenraad vertegenwoordig ik Midwolda en mijn functie is diaken met een bijzondere opdracht. We proberen onze blik naar buiten te richten, we willen kerk-zijn voor het hele dorp en de streek. Dat betekent dat ons meeleven verder gaat dan de kerkmuren. Onlangs hebben we de Actie Vakantietas georganiseerd. Vanuit Kerk in Actie werden er tasjes beschikbaar gesteld, kerkleden hebben gezorgd voor de inhoud van de tasjes en op deze manier konden er meer dan 200 kinderen blij gemaakt worden met een vakantietasje. Via de scholen en de Voedselbank konden de tasjes worden uitgedeeld. Prachtig om dit te mogen organiseren.

Door de leegloop van de kerken in de regio zijn we meer gaan samenwerken. Samenwerken geeft nieuwe energie. Ik denk dat we goed op weg zijn. Natuurlijk is het in het begin erg wennen. Je moet wennen aan elkaar, aan een andere situatie, andere kerk. Maar samen zijn we sterk en we hebben elkaar nodig om samen kerk te zijn.
In het afgelopen jaar hebben we samen weer een heleboel mooie dingen gedaan, denk aan de gezamenlijke vieringen, en alle activiteiten die via Over de Brug worden georganiseerd, zoals samen eten, samen spreken, samen wandelen, samen koken enz. Allemaal hele mooie ontmoetingen!
Ik denk dat we het samen heel goed doen en hoop dat we binnen afzienbare tijd één streekgemeente zijn. Wij hebben elkaar tenslotte allemaal nodig!
Ik hoop u binnenkort (weer) te ontmoeten.

Een warme groet,

Anja Meijer-Komdeur