TVG Assen en Groningen

De zomer moet nog beginnen, maar nu alvast maken we u attent op een nieuwe jaargang TVG, die in augustus/september gaat beginnen in Assen en Groningen. TVG staat voor Theologische verdieping voor geïnteresseerden.

 

Voor wie?

Voor iedereen die meer wil weten van Bijbel, geloof, kerk en theologie. Eerlijk is eerlijk, het is een stevige cursus. Deze cursus kent kernvakken als Oude en Nieuwe Testament, Kerkgeschiedenis, Geloofsleer en Ethiek, maar ook praktisch-theologische vakken als Liturgiek, Pastoraat en Diaconaat. Daarnaast wordt er ook een aantal andere vakken gegeven als Spiritualiteit, Filosofie, Wereldgodsdiensten als jodendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme, Kerk en Kunst, Kerkmuziek, Contextuele theologie, Kerk en actualiteit, Godsdienstsociologie, Zingeving rond ‘Voltooid leven’. De kosten bedragen ca. €175,- voor nieuwe cursisten.

 

In Assen

Deze cursus loopt nu al jaren bijzonder succesvol met volle groepen. De evaluaties van afzwaaiende cursisten zijn telkens buitengewoon positief. De groepsgesprekken, het samen op zoek zijn, de enthousiaste docenten, het brede aanbod van allerlei aspecten van geloof en theologie maken dat mensen deze cursus als zeer verdiepend voor hun kijk op het leven ervaren.
Met recht kan TVG Assen de grootste ochtendcursus van ons land genoemd worden!

Cursuslocatie: Markehuus, Scharmbarg 35, 9407 EA Assen.

 

Nieuw is een avondblok

In okt./nov. van dit nieuwe cursusseizoen is er in Assen een avonddeel over ‘De islam van de polder’, over het gedachtegoed van moslims en moslima’s in het westen van heden ten dage. In het andere avonddeel komt de filosofie ter sprake met moderne filosofen ongeveer uit de laatste vijftig jaar. De lessen zijn van 19.00-22.15 u. Data: 08-10/15-10/29-10/05-11/12-11/19-11-2019. Kosten: € 55,- p.p., excl. koffie/thee, reis- en materiaalkosten.

 

Meer weten?

Informeren en aanmelden bij: Familie Levenga, secretariaat, tel. 06-1410 1512 of email tvgassen@gmail.com; of kijk op: www.tvgassen.nl.

 

In Groningen

In onze eigen provincie wordt een soortgelijke TVG cursus gehouden. Op de website is te zien, wat mensen daar van vinden. Ook hier zijn de reacties lovend.

Naast de driejarige cursus worden afzonderlijke thema’s behandeld in wat eerder een vervolgcursus heette. Deze staat nu open voor alle belangstellenden. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke onderwerpen worden aangeboden.

Cursuslocatie: Willem Lodewijk Gymnasium,  Verzetsstrijderslaan 220 9727CK GRONINGEN
Cursusleider: Ds. Bert L. van de Woude (tel. 0597-422112) blvanderwoude@planet.nl
Informatie-avond: maandag 16 september 2019, 20.00 uur
Oriëntatiecursus: maandag 30 sept. 1, 7 en 14 oktober 2019, 19.30 uur
Start 1e jaars cursus: maandag 28 oktober 2019, 19.30 uur