Even voorstellen: Gerard de Groot

Zoals u al in eerdere edities van het Kerkjournaal hebt kunnen lezen willen de leden van de streekkerkenraad zich aan u voorstellen.

Mijn naam is Gerard de Groot. Ik woon in Nieuw Beerta en ben sinds een paar maanden weer voorzitter van de kerkenraad Reiderland.
Al sinds het begin ben ik nauw betrokken geweest bij de vorming van een streekgemeente. Als toenmalig voorzitter van Reiderland was het ons al duidelijk dat we in de toekomst niet zonder verregaande samenwerking kunnen. Binnen de streekkerkenraad ben ik ouderling kerkrentmeester en woon zodoende de vergaderingen van streekkerkenraad als van de streekkerkrentmeesters bij.

Wij, mijn vrouw Eri en onze vijf kinderen wonen sinds 1994 in Nieuw Beerta.
Hiervoor woonden we in Wijhe (Overijsel) waar we beiden onze roots hebben. Daar hadden we een melkveebedrijf.
Hier runnen wij ook een melkveebedrijf, inmiddels doen we dit samen met onze oudste zoon.

Sinds vorig jaar september wonen Eri en ik in het dorp Nieuw Beerta en onze zoon op de boerderij. Dit houdt niet in dat we daar niet meer actief zijn, in tegendeel. Maar we doen dit met veel plezier en voldoening.

Ik begrijp heel goed dat de terugloop en de samengaande kerkgemeenschappen moeilijk zijn voor  mensen. Je blijft het liefst in je eigen kerk samenkomen, maar als dat door teruglopend kerkbezoek of bestuurlijke onderbezetting niet meer lukt, is het fijn en goed de dingen te regelen met de gemeentes die om je heen staan. En natuurlijk ben je gehecht aan de kerk waar jij of jouw familie veel dierbare herinneringen aan heeft. Maar ik zie het als opdracht mee te denken/werken aan een kerkelijke gemeente waar onze kleinkinderen eventueel nog terecht kunnen voor trouw/rouw- of doopdiensten. En met de steun van Gods boodschap en zijn Geest kunnen we samen nog veel mooie en gezegende jaren als streekgemeente tegemoet zien.

Ik hoop u/jullie vaak te ontmoeten,

Vriendelijke groet,

Gerard de Groot