Een dagje Friesland op 25 mei 2019

Een korte impressie van deze dag.

We vertrokken met een volle bus, met aan het stuur onze ‘eigen’ vertrouwde chauffeur Albert, richting Friesland.

Aangekomen bij de Catharinakerk in Leons werden we hartelijk ontvangen door Jurjen Hilverda en koster Klaas Visbeek. Er was koffie en heerlijke oranjekoek! Jurjen vertelde iets over zijn predikant-zijn in Leons en een aantal omringende plaatsen, waarna koster Klaas ons iets vertelde over de eeuwenoude Catharinakerk.

Na een korte rondgang buiten om de kerk en een kijkje in de kruidentuin, vertrokken we richting Leeuwarden, waar we een heerlijke lunch kregen in de voormalige gevangenis, in het eetlokaal met de toepasselijke naam ‘Proefverlof’.

Om 13.30 uur voegde de gids zich bij ons om samen een voor velen onbekend deel van Leeuwarden (historisch centrum) te gaan verkennen. We genoten van de rondleiding en van het steeds stralender wordende weer.

Vanaf ± 15.00 uur kregen we ‘vrij’ en kon ieder z’n gang gaan: bv. naar het Fries Museum, het keramiekmuseum, het gezellige centrum in (waar het heel gezellig was i.v.m. het Fries Straatfestival) of gewoon heerlijk genieten op een terrasje.

Om 17.00 uur stond de bus op een voor iedereen duidelijk waarneembare plek en vertrokken we na een leerzame en heel gezellige dag richting Winschoten.

Jenneke Ploeger-Jalink