Nieuws vanuit de Streekdiaconie

Actie Vakantietas

In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede en op vakantie gaan is er voor hen niet bij. Terwijl klasgenootjes in de schoolvakanties weggaan, brengen zij de vakantieperiode thuis door. Omdat er thuis vaak ook geen geld is voor nieuw speelgoed en knutselspullen, kan vooral de zomervakantie erg lang duren. Kerk in Actie is daarom een paar jaar geleden begonnen met Actie Vakantietas. Samen met plaatselijke gemeenten willen zij deze kinderen die opgroeien in armoede verrassen met een tas vol leuke spulletjes en kortingsbonnen, zodat ook zij een leuke vakantie kunnen hebben!

Als Streekdiaconie doen wij hier graag aan mee en daarbij vragen wij uw hulp! Kerk in Actie levert de tassen, maar deze moeten natuurlijk wel gevuld worden. Als Streekdiaconie gaan wij hier uiteraard mee aan de slag, onder meer door kortingsbonnen te regelen, maar wij hopen dat u hier ook een bijdrage aan wilt leveren! Hieronder vindt u een lijst met spulletjes die wij graag in de tassen zouden willen stoppen. Zou u hier één of meerdere artikelen van willen aanleveren? Inleveren kan tot en met zondag 16 juni in de eigen kerk of bij Ineke Dusseljee, Witte de Withstraat 32 in Winschoten.

We hopen zo met elkaar veel kinderen in het Oldambt blij te kunnen maken!

 

Van de kerken in Assen kregen Tom en Bram allebei een rugzakje met speelgoed. Daar waren ze blij mee: “Vooral met het buitenspeelgoed. Het allerleukste vonden we de waterballonnen!”

Ook Soraya kreeg een vakantietas van de kerk, via de voedselbank. “Ze had helemaal geen speelgoed om buiten te spelen. Toen ze dat kreeg, ging ze veel meer naar buiten en kreeg daardoor meer contact met andere kinderen uit de buurt. Ze is nu veel vaker op straat met hen aan het spelen!”

 

Lijst van spulletjes voor in de tas:

 • waterballonnen
 • stoepkrijt
 • bal
 • kleurboek
 • kleurpotloden
 • viltstiften
 • puzzelboekjes
 • tijdschriften voor kinderen
 • bellenblazers
 • knutselspullen
 • spelletjes
 • speelgoed voor in de zandbak
 • speelgoed voor op het strand
 • buitenspeelgoed
 • zonnebrandcrème