Koninklijke onderscheidingen

Op vrijdagmorgen 26 april j.l. kwamen twee gemeenteleden nietsvermoedend naar de Marktpleinkerk.

Henk Zwik, onze koster/ beheerder van de kerk, omdat hij als koster aanwezig moest zijn voor Jan Dijkhuis, die om kwart voor tien ‘s morgens een lintje zou krijgen voor zijn vrijwilligerswerk op velerlei terreinen in onze plaats Winschoten.

Jan Dijkhuis kwam ook naar de Marktpleinkerk, omdat hij, als een van de vier leden van het Dollard Vocaal Ensemble, een aantal liederen moest zingen, omdat Henk Zwik een lintje zou krijgen, voor al zijn werk, in het bijzonder voor onze kerk.
Zo zie je maar, dat er zelfs in een kerk niet altijd op de juiste wijze met de waarheid wordt omgegaan, maar voor een goed doel is veel geoorloofd denk ik.

Daarom feest deze morgen in de kerk en natuurlijk ook verbazing bij Henk en Jan, toen de burgemeester kwam vertellen, dat het de koning had behaagd beide heren een lintje te mogen opspelden.
Van de eerste schrik bekomen genoten beiden met hun familie en vrienden van deze ceremonie en werden ze na het officiële gedeelte van de burgemeester nog toegesproken door de voorzitter van de kerkenraad: Eise Smid.
Na koffie met gebak en een hapje en drankje bleef het nog lang gezellig.
De zondag daarna, 28 april, hebben de gemeenteleden na de dienst nog de mogelijkheid gehad beide te hand te schudden en was er weer gebak.

Beide, nogmaals gefeliciteerd en blijf je vrijwilligerswerk nog lang doen zou ik zeggen.

Eise Smid