Stichting Azzur en Stichting Voedselbank

Stichting Voedselbank en stichting Azzur zijn ruim 10 jaar actief om uitvoering te geven aan de Bijbelse opdracht: Om te zien naar de arme en verdrukte. In het eerste jaar waren dat 40 gezinnen die we met een bezoek vereerden en vervolgens iedere week een voedselpakket kregen.

We stelden ons af en toe de vraag: wat doen we als er nog meer mensen komen? Hebben we dan wel brood genoeg? Dan dachten we aan de geschiedenis van de wonderbare spijziging en ja hoor, we geven nu iedere week een voedselpakket aan 370 gezinnen en aan brood nog steeds geen gebrek! Maar aan brood alleen hebben ze niet voldoende. Gelukkig krijgen we iedere week voedsel via het distributiecentrum in Groningen en dagelijks van alle supermarkten. Maar dat levert niet altijd een goed pakket op. We zijn dan ook blij met alle voedselacties van de kerken. Helaas groeit de voedselbank weer. Het is haast niet voor te stellen, maar er melden zich mensen aan die echt honger hebben! Het is schrijnend, zeker als er kinderen bij zijn en dat zijn er voor onze voedselbank ruim 300.

De medewerkers van stichting Azzur weten dit maar al te goed. In de gesprekken met de mensen merk je hoe ze vaak ten einde raad zijn, maar ook hoe ze zich schamen dat ze naar de voedselbank moeten.

In die gesprekken hoor je wat armoede nog meer met je doet. Azzur is de Bijbelse naam voor helper. En dan zetten we alles in het werk om hen samen met andere organisaties uit de armoede te helpen.

Een oud spreekwoord zegt: “Nood leert bidden” en we merken dan ook dat er een geestelijke nood is. Vanuit Azzur kunnen we daar maar een bescheiden rol in spelen, maar samen met de kerken hebben we een krachtig antwoord op die geestelijke nood!

Het bouwen van een relatie begint met het ledigen van de ergste nood: voedsel.

Wat kunnen kerken nog meer doen?

  • voedselacties
  • financiële ondersteuning (iedereen werkt als vrijwilliger en krijgt geen salaris)
  • aanmelden als vrijwilliger

 

De voedselbank is op zoek naar

  • een secretaris m/v binnen het bestuur
  • coördinator met leidinggevende kwaliteiten
  • administratieve kracht
  • handjes om voedsel uit te delen / schoonmaken

 

Azzur is op zoek naar

  • intakers (invoelend vermogen maar wel afstand kunnen bewaren)
  • gastvrouw/gastheer voor al onze locaties

Binnenkort versturen we een uitnodiging en dan kunt u zelf zien en horen wat we met veel plezier allemaal doen.

met vriendelijke groet,

Stina Koning