Berichten week 8

Vanuit de pastorie

Waar je ook komt, samen aan tafel blijft een menselijk gegeven, waar geen enkele gemeenschap zonder kan. Of dat nu is in Italië, waar mensen over eten en ingrediënten spreken zoals wij over het weer of in Scheemda, waar ‘Bijbels koken’ een première beleefde. Het was een beetje behelpen in de Ontmoeting, maar eenmaal op gang en met een feestelijk gedekte tafel werd het een bijzondere avond. Gezelligheid en creativiteit gingen hand in hand en dat leverde smakelijke gerechten op, die er ook nog eens heel mooi uitzagen. Complimenten! Scheemda heeft al een veel langere traditie van samen eten in de kerk, maar ‘Bijbelse koken’ voegt daar een eigen dimensie aan toe. Het deed me deugd om ook Winschoters en Midwolmers aan tafel te kunnen begroeten, want dat is goed voor het geloven in regio. Alle kleine beetjes helpen. Met dank dus aan alle deelnemers en aan Ellen en Robert Jalink, met wie ik nu al ruim 10 jaar een team vorm.
We zijn de tel kwijt, maar de honderdste keer bijbels koken is niet meer ver weg.

Komende zondag is er veel te beleven. De morgendienst in de Marktpleinkerk brengt ons een stap verder in het Evangelie van Lucas, waar barmhartigheid het centrale thema is. We lezen een gedeelte uit de ‘Veldrede van Jezus’.
‘s Middags is er een avondmaalsviering in het Vondelhuys (aanvang: 15.00 uur) en ‘s avonds een Taizé-viering, wederom in de Marktpleinkerk.
‘s Middags kunt u ook nog terecht in de Ontmoeting in Scheemda, waar muziekgroep Choral teksten van Etty Hillesum vertolkt. Welkom!

Kijk ook vooral naar het overige aanbod van Bezinning & Cultuur. U hoeft zich niet te vervelen.

 

Jarigen van 80 jaar en ouder in de komende week

24 Februari
Mevr. Westenberg-Addens (1939)

25 januari
Mevr. M.E. Zuiderveen-Koning (1938)

We wensen onze jarigen een mooie dag toe.

 

Bezinning & Cultuur

De agenda voor de komende weken vindt u hier.  Op deze plek licht ik er een viertal onderdelen uit.

24 februari
Het dagboek van Etty Hillesum in muziek en taal, Vocalgroep Choral, 16:00 uur De Ontmoeting in Scheemda, kosten €5.- p.p.

27 februari
Meditatieve dans o.l.v. Ulrike Neumann in Ons Gebouw. Aanvang: 10.00 uur. Kosten: €10,- pp.

3 maart
Inspiratiecafé ‘Zin in Oldambt’
Deze keer is ds. Han Wilmink te gast. Hij is de auteur van het boek “Bijbels culinair” dat al meer dan 10 jaar een bron van inspiratie en smakelijke recepten is in onze regio. Hij neemt voor de gelegenheid Bijbelse hapjes mee. Een bijzondere ontmoeting dus van de wijndominee die de kookdominee interviewt. Aanvang: 15.00 uur in het bruin café van Hotel Victoria aan het Marktplein. Toegang (en de hapjes) gratis. Overige consumpties voor eigen rekening. Welkom!

5 maart
Pannenkoekendag (blz. 6) 18.00 uur Marktpleinkerk Winschoten, 18.00 uur Het Anker, Oude Pekela, 18.00 uur Trefpunt Vriescheloo, 17.30 uur Dorpshuis Meeden. Kosten € 5,- p.p. kinderen tot 10 jaar gratis.

ds. Bert L. van der Woude

Sinds april 2000 werk ik als predikant binnen wat nu de Protestantse Gemeente Winschoten (PGW) heet. De eerste zeven jaar nog in combinatie met de gereformeerde kerk van Westerlee en nu ruim tien jaar volledig in Winschoten.