Koos Akkerman en Jan Muller: 50 jaar organist

Na de dienst van 2 december hebben we Koos Akkerman en Jan Muller in het zonnetje gezet.  Beiden zijn ze 50 jaar organist en dat vonden de kerkrentmeesters een goed moment om aandacht te geven.

Daarom hebben ze bij de VKB (Vereniging Kerkrentmeesterlijk Beheer) een aanvraag ingediend voor een insigne en oorkonde en dat is natuurlijk gehonoreerd.

De insignes (goud met een briljant) werden met zorg opgespeld door Ellen Smid (een van de kerkrentmeesters) en de oorkondes uitgereikt door de voorzitter Eise Smid. Boukje Haan (scriba) zorgde voor de bloemen voor Koos en Jan.

Beiden zijn op jonge leeftijd begonnen met les, een jaar of twaalf waren ze. De een bij meester Kraaijenbrink in Oostwold en de ander bij Bep Hofman: strenge leermeesters heb ik gehoord.

Koos (15 jaar) mocht met zijn vader mee naar Finsterwolde, ’t Schienvat, en na de militaire dienst in de kerk van Finsterwolde en af en toe in de Geref. Kerk van Oostwold. Na zijn verhuizing naar Winschoten speelde hij in de Vredeskerk en na de diverse fusies in de Protestantse Kerk in Winschoten en ook in buurtdorpen.

Jan begon in Hornhuizen en was ook een jaar of 15. Daarna speelde hij aan de Kruisweg en in Pieterburen. En in 1975 in Vries waar Jan toen kwam werken en wonen samen met Hennie. Daarna volgde Ameland in de Hervormde Kerk, maar ook de katholieke. Vanaf 1986 speelt hij in de Vennekerk en vervolgens net als Koos, bij de Protestantse Gemeente Winschoten en de omliggende dorpen.

Het is een prestatie, dat je zo lang op zo’n goede manier de gemeente begeleidt op de zondagen, samen met Wim Westerman en Bouko Tiggelaar, elk met zijn eigen kwaliteiten.

Beide mannen waren niet op de hoogte van deze festiviteiten en keken dan ook vreemd op, dat ze door de voorzitter naar voren werden geroepen, om gehuldigd te worden. Veel gemeenteleden en ook familieleden en vrienden waren getuige van dit alles en dat maakte het geheel nog feestelijker.
Na de dienst was er voor iedereen natuurlijk gelegenheid de beide jubilarissen de hand te drukken en was er niet alleen koffie, maar ook gebak.

Nogmaals, Jan en Koos, van harte gefeliciteerd en wat ons betreft mogen jullie ons nog lang begeleiden in de zondagse diensten.

Eise Smid

 

Foto’s: Nynke Kiewiet

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *