Actie voor Amnesty

Elk jaar wordt op 10 december de verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens gevierd. Mensenrechten worden echter nog steeds veelvuldig geschonden – dat horen en zien we dagelijks in het nieuws. Het blijft dan ook nodig actie te voeren.

Dat actievoeren doet Amnesty bijvoorbeeld met schrijfacties die jaarlijks op of rond 10 december op verschillende plekken in ons land worden gehouden.

Wij willen u vragen een petitie te ondertekenen – het onderwerp is op het moment dat we dit schrijven echter nog niet bekend. Het is afhankelijk van wat op dat moment actueel is.

Sympathisanten van Amnesty die hun e-mailadres hebben opgegeven wordt regelmatig gevraagd via internet met een eenvoudige ‘druk op de knop’ een petitie te ondertekenen – zo worden heel snel heel veel mensen gemobiliseerd om druk uit te oefenen op overheden. En dat helpt echt: regelmatig ontvangt Amnesty bericht van vrijlating.

Zo is in april van dit jaar Tadjadine Mahamat Babouri, voor wie we vorig jaar in december een petitie hebben laten ondertekenen, vrijgelaten. Hij beschuldigde de regering via enkele video’s op social media van economisch wanbeleid. Hij gebruikte zijn recht op vrije meningsuiting, maar werd ervan beschuldigd de grondwet te ondermijnen en informatie te delen met een opstandige beweging.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *